
Spirulinaalgen består av 60-70 procent proteiner. Det är ett proteininnehåll som är tre gånger större per viktenhet jämfört med nötkött. Man kan få ut 20 gånger mer protein ur spirulina än ur en sojaböna.
Spirulinaalgen är även rik på olika mineraler, särskilt järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Spirulinan innehåller dessutom olika B-vitaminer ! vitamin B12, , C-vitamin och E-vitamin. Mängden av vitamin B12 anses vara hög, vilket är en bra källa för veganer och vegetarianer!
Bland de många positiva hälsoeffekterna märks immunstärkande, virushämmande och cancerskyddande effekt.
Så nu vet du några av de positiva egenskaperna av denna superalg! Hur kan du använda den?
TIPS:
- I din smoothie på morgonen , innan träning eller när du behöver lite extra energi
- blanda i vattnet och drick innan frukost
- kan även användas i matlagning
Jag kommer komma med lite mer ingående tips och recepthur du kan använda din superalg!
Trevlig kväll mina vänner !
Kommentera