Dagens middag har blivit lite av min och Mickes favorit ! Gryta med kikärtor och curry . Fick den serverad på middag hos en vän och tiggde till mig receptet . Älskar att vi båda äter mycket vegansk mat , man har så mycket bra tips att dela med varandra . Jag äter  ju fortfarande ost och ägg men så småningom så utesluter jag även det. Babysteps. 

Idag gjorde vi dubbelt av alla ingredienser för den här rätten kan man äta ett par gånger till de närmsta dagarna utan att tröttna !

Här kommer receptet : 

 
1.Hacka en gul lök och fräs  löken i en stor kastrull eller gryta i kallpressad olivolja eller kokosolja med naturell smak. Blanda ned 1 msk tomatpuré , 1 msk grönsaksbuljong ( eller en tärning) , 4 tsk curry , Himalaya salt och 1 krm chili . Pressa ned 2 vitlöksklyftor. 

2.finriv 300 gram morötter och blanda ned med lök och tomatpurén och fräs i någon minut . Häll av 1 burk kikärtor och rör ned 1 burk kokosmjölk . ( vi använder organisk) . Häll i 1-1,5 dl cashewnötter ( naturella) och låt sjuda i ca 10 min under lock .  

3.Skiva lite bananer och ha på ! Det är en riktig smakförhöjare ! 

Bon apetit ! 


middag, recept, vegan,

Liknande inlägg

1 kommentarer

Maxen

27 Jan 2014 20:34

Den är så god! :) Heja vegansk och ekologisk mat!! <3

Kommentera

Publiceras ej