Denna kost innebär att man äter rå, obehandlad och helst ekologisk mat. 

Råkosten innehåller ofta mycket vegetabilisk mat så som färska frukter  , bär , grönsaker , rotfrukter , örter, bladgrönsaker , torkad frukt , nötter, frön och alger. 
Råkost får inte bli upphettat mer än upp till 47 grader . Enligt studier så försvinner då växtantoxidanter och samtidigt kan det bildas ämnen vid upphettning som inte kan vara bra för hälsan . 

Man kan göra hur mycket gott och nyttigt som helst med rå mat ! 

Vårt fredagsmys igår blev rawglass!

 2 frysta bananer och 1 dl frysta blåbär . 
Mixa i matberedare till du får en konsistens som liknar 
mjukglass . Vi toppade med kakaonibs. 
Ett fredagsmys med vitaminer och antioxidanter . MUMS! 









nyttiggjort, nyttogott, raw, råkost,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej