Chokladbollar behöver nödvändigtvis inte innehålla socker eller sötningsmedel för att vara gott . Smaken blir lite bittrare som vid mörkare choklad. Jag tycker det är jättegott och är inget fan av marabouchoklad på samma sätt längre .

1, 5 dl cashewnötter ( eller mandlar om man vill det)
Rawbollar kan man göra så mycket med . Fantasin på ingredienser tar aldrig slut . Brukar använda dadlar , fikon eller aprikos om jag vill ha bollarna sötare men idag blev det lite raw agavesirap i istället .
Agavesirap har lågt GI värde och är naturligt . Den jag använder är helt raw och ekologisk . Använder bara lite grann och inte alls ofta i bakning . Micke tycker det är gott att ringla över bananpannkakor tex .

1, 5 dl cashewnötter ( eller mandlar om man vill det)
1 dl kakao
1 avokado
1 tsk agavesirap
Mixa nötterna fint och blanda i resten av ingredienserna. Ställ sedan massan i kylen i ca 30 min då den är lite kladdig efter mixningen. Rulla i ekologisk riven kokos . Smakskillnaden är STOR! Rullade två i bipollen också! Älskar den härliga , gula färgen !!
Jag gjorde dubbel sats eftersom jag tänkte ha som mellanmål imorgon också .
nyttogott,
raw,
råkost,
vegan,
Kommentera