Chokladbollar behöver nödvändigtvis inte innehålla socker eller sötningsmedel för att vara gott . Smaken blir lite bittrare som vid mörkare choklad. Jag tycker det är jättegott och är inget fan av marabouchoklad på samma sätt längre . 

Rawbollar  kan man göra så mycket med . Fantasin på ingredienser tar aldrig slut . Brukar använda dadlar , fikon eller aprikos om jag vill ha bollarna sötare men idag blev det lite raw agavesirap i istället . 
Agavesirap har lågt GI värde och är naturligt . Den jag använder är helt raw och ekologisk .  Använder bara lite grann och inte alls ofta i bakning . Micke tycker det är gott att ringla över bananpannkakor tex . 


1, 5 dl cashewnötter ( eller mandlar om man vill det) 
1 dl kakao 
1 avokado 
1 tsk agavesirap 

Mixa nötterna fint och blanda i resten av ingredienserna.  Ställ sedan massan i kylen i ca 30 min då den är lite kladdig efter mixningen. Rulla i ekologisk riven kokos . Smakskillnaden är STOR! Rullade två i bipollen också! Älskar den härliga , gula färgen !! 
Jag gjorde dubbel sats eftersom jag tänkte ha som mellanmål imorgon också . 


nyttogott, raw, råkost, vegan,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej