Lördagkväll och jag ville lyxa till det efter en dag på jobbet . Micke är sjukis så jag ville göra något gott till honom också . 

Helst skulle det vara ganska okomplicerat också.
Det blev vegetariska hamburgare . Hamburgaren blev halloumiost och brödet bakade jag själv.
Det är brödet jag tänker ge receptet på.
Glutenfritt och utan ägg . Dock inte vegansk då jag har kvarg i .
Jag undviker oftast mjölkprodukter men ibland så äter jag det.

Glutenfritt hamburgerbröd
250 gram kvarg
1/2 dl glutenfritt havre
1 dl bovetemjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver ( jag använder organiskt bakpulver )
Gör såhär :
Mixa havren till ett mjöl
Blanda ihop mjölet med resten av ingredienserna till en ganska kletig deg.
Gör två bullar av degen och strö skalade sesamfrön över. Grädda i ugnen på 200 grader i 20-35 min.
Jag hade stekta zucchiniskivor och mosad avokado i min hamburgare . Nästa gång blir det ruccola och guacamole . Hade en spenat och mangosallad med gojibär vid sidan av .
Trevlig lördag !

glutenfritt,
middag,
vegetariskt,
2 kommentarer
Maxen
27 Jan 2014 20:40
Smarrigt! :) Har ni provat bönburgare? Vi lagade det förra veckan och det var mums! Kan skicka recept.
Maxen
27 Jan 2014 21:53
:) Kidneybönor
Kommentera