Lördagkväll och jag ville lyxa till det efter en dag på jobbet . Micke är sjukis så jag ville göra något gott till honom också . 
Helst skulle det vara ganska okomplicerat också. 
Det blev vegetariska hamburgare . Hamburgaren blev halloumiost och brödet bakade jag själv. 
Det är brödet jag tänker ge receptet på. 
Glutenfritt och utan ägg . Dock inte vegansk då jag har kvarg i . 
Jag undviker oftast mjölkprodukter men ibland så äter jag det. 


Glutenfritt hamburgerbröd
250 gram kvarg 
1/2 dl glutenfritt havre 
1 dl bovetemjöl 
2 tsk fiberhusk 
1 tsk bakpulver ( jag använder organiskt bakpulver ) 

Gör såhär : 
Mixa havren till ett mjöl 
Blanda ihop mjölet med resten av ingredienserna till en ganska kletig deg. 
Gör två bullar av degen och strö skalade sesamfrön över. Grädda i ugnen på 200 grader i 20-35 min.

Jag hade stekta zucchiniskivor och mosad avokado i min hamburgare . Nästa gång blir det ruccola och guacamole . Hade en spenat och mangosallad med gojibär vid sidan av . 

Trevlig lördag !






glutenfritt, middag, vegetariskt,

Liknande inlägg

2 kommentarer

Maxen

27 Jan 2014 20:40

Smarrigt! :) Har ni provat bönburgare? Vi lagade det förra veckan och det var mums! Kan skicka recept.

Svar: Vi gjorde det förra veckan med svartabönor . Vad gjorde ni på ?
Madeleine

Maxen

27 Jan 2014 21:53

:) Kidneybönor

Kommentera

Publiceras ej